Amstelwijs

amstelwijs small

OBS de Pioniers is één van de elf scholen behorende tot het bestuursverband Amstelwijs, stichting openbaar primair onderwijs. Bij deze Stichting  zijn 11 scholen uit Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Nes aan de Amstel aangesloten.

De openbare basisscholen van Amstelwijs worden bezocht door ruim 3200 leerlingen. Amstelwijs is een veelzijdige organisatie, met verschillende schooltypes. Daardoor heeft Amstelwijs veel kennis in huis en is er altijd wel een school te vinden waarop uw kind past. Naast reguliere scholen heeft Amstelwijs ook SBO-scholen, Montessorischolen en een Intergraal Kindcentrum Kindercampus King.
Dit betekent veelal dat er één of meer openbare scholen te vinden zijn bij u in de buurt.

In de visie van Amstelwijs dienen basisscholen zoveel als mogelijk een afspiegeling van de wijk te zijn. Kinderen behoren in de regel in hun eigen wijk naar school te (kunnen) gaan. Alle Amstelwijs-scholen willen voorkomen dat plekken voor leerlingen uit de wijk worden ingenomen door leerlingen buiten de wijk. We hanteren daarom het uitgangspunt ‘kinderen uit de eigen wijk krijgen voorrang, kinderen van buiten de wijk plaatsen we alleen als er nog plek is’. We werken m.b.t. het plaatsingsbeleid nauw samen met de gemeente Amstelveen en Onderwijsgroep Amstelland.

Voor meer informatie verwijs ik u naar de website: www.amstelwijs.nl