Blog ‘sportdag in nieuwe stijl’

We organiseren dit jaar geen sportdag.
Dit klinkt misschien een beetje vreemd van een gezonde school, echter denken we dat we een goed alternatief hebben (en hierdoor nog meer vormen van bewegen aanbieden).

We bieden dit jaar allerlei afwisselende en sportieve clinics aan. Wat als voordeel heeft dat we niet op één dag veel ouderhulp nodig hebben. Dit blijkt de afgelopen jaren steeds een groter knelpunt te zijn. Wat we uiteraard ook snappen, omdat het leven van werkende ouders ook met de jaren verandert. Tijden veranderen nu eenmaal en dat is goed. Hierdoor gaan we anders denken en kom je weer op andere leuke, goede en gezonde dingen uit.
Dit doen we trouwens altijd in overleg met onze OR (ouderraad).

De volgende clinics staan al op het programma:
18 september: Crossfit (Crossfit Uithoorn)
16 oktober: Dansen (dansschool SKDA)
13 november: Basketbal (ouder van de school)
15 januari: Kickboksen (ouder van de school)
Voor de maanden februari t/m juni wordt het programma binnenkort samengesteld. We bieden ongeveer 9 clinics aan dit schooljaar.
We willen namelijk voor een afwisselend programma gaan.

We vragen ook onze ouders om een clinic aan te bieden. We benaderen ouders die affiniteit hebben met een bepaalde sport en bijvoorbeeld trainingen geven. Dit zorgt naast het lekker bewegen ook voor een andere vorm van ouderbetrokkenheid. Ook op het gebied van ouderparticipatie is het namelijk belangrijk dat we voor verschillende vormen gaan. De ene ouder voelt zich bijvoorbeeld prettig bij het begeleiden van een groepje bij een sportdag, terwijl een andere ouder liever op een andere manier betrokken wordt bij ons onderwijs.
Onze visie geeft aan dat we talenten gebruiken om ons onderwijs nog meer te verrijken, zo zetten we ook graag de talenten van onze ouders in.